PSTs podcast

Bli med på innsiden i PSTs podcast. Politiets sikkerhetstjeneste håndterer de mest alvorlige truslene mot landets sikkerhet. Vi skal ivareta demokratiet. Men hvordan jobber landets sikkerhets- og etterretningstjeneste? Og hvem er menneskene som jobber her? Lytt til episodene av podcasten ved å klikke "Spill" på avspilleren i episoden du ønsker å høre nedenfor. 

 • 07.12.2022 06.11.03

  Illegalister, droner og sprengte gassledninger. Hvordan beskytte våre verdier?


  I denne episoden snakker Dag som jobber med kontraetterretning i PST om hvordan ulike hendelser de siste månedene kan knyttes til uønsket- eller ulovlig etterretning mot Norge. Dag gir også tips og råd om hvordan virksomheter kan beskytte sine verdier bedre mot fremmede makter.

  Lydklipp fra NRK Dagsrevyen 27. september og 28. oktober.


 • 06.12.2022 06.23.49

  PST om behov for lagring av åpen informasjon


  Regjeringen vil gi PST flere hjemler for å avdekke ekstremisme, etterretning og terrorplanlegging. I denne episoden forteller og forklarer assisterende sjef Hedvig Moe om hvorfor PST har behov for å lagre informasjon fra åpne digitale kilder, og hvordan dette kan gjøres uten at det går på bekostning av ytringsfriheten og personvernet. Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.
 • 24.05.2022 04.15.05

  Konspirasjonsteorier


  I denne episoden møter vi analytiker Caroline i kontraterroravdelingen i PST. Hun snakker om hvordan konspirasjonsteorier kan føre til radikalisering og vold. Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.


  Klipp:

  "What QAnon followers believe now", BBC News, 7. januar 2022


  "They Like Me Very Much: Trump Discusses The QAnon Conspiracy Theory Movement", NBC News Now, 20. august 2020 


 • 26.04.2022 10.49.37

  Krig i Ukraina- hva har det å si for Norge?


  Hvordan har etterretning blitt brukt både før og etter Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022? Hvilken betydning har krigen i Ukraina for trusselbildet mot Norge? I denne episoden har vi med oss saksbehandler Dag som arbeider med kontraetterretning. Han forteller blant annet om hvordan etterretning brukes i dag, og hvilke sektorer i Norge som er spesielt utsatt for ulovlig etterretningsvirksomhet i Norge. Programleder er Martin Bernsen.


  Lydklipp i episoden er hentet fra VG: Britisk etterretning om Mariupol: Russisk ledelse bekymret.


 • 24.03.2022 06.33.02

  Livvakttjenesten


  I denne episoden møter vi Atle og Mari som jobber på livvaktseksjonen i PST. I samtale med programleder Martin Bernsen forteller de om hvordan det er å jobbe som livvakter, hva de tenker om oppdraget sitt og hva som kreves for å være livvakt. Et lydklipp er hentet fra Lørdagsrevyen 5. september 2015: "Vi må alltid være på vakt".
 • 11.02.2022 12.05.33

  Hva truer Norge i 2022?


  I anledning fremleggelsen av nasjonal trusselvurdering for 2022 er PST-sjef Hans Sverre Sjøvold tilbake i studio. Sammen med programleder Martin Bernsen oppsummerer han året som har vært og ser på trusselbildet for 2022. Trusselvurderingen i sin helhet er tilgjengelig på www.pst.no.
 • 27.01.2022 08.03.46

  Innsidetrusselen - hvordan unngå utro tjenere


  Vi er tilbake! I første episode av sesong 2 ser vi nærmere på innsidetrusler. Hvem er egentlig innsidere og hvordan kan vi unngå at de skader oss? Med oss i studio har vi Kim, seniorrådgiver innenfor sikkerhet i PST, som blant annet forteller om hvordan virksomheter bør forholde seg til innsidetrusselen.

  Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST. 


 • 17.12.2021 07.06.53

  Spaning


  Vi runder av første sesong av «psst - på innsiden av PST» med en episode om spaning. Hva skal til for å bli spaner og hvordan foregår en hemmelig ransaking? Hør spennende historier fra en av våre ansatte.


  Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.


 • 02.11.2021 05.00.17

  Ikke-spredning og eksportkontroll


  Enkelte land jobber aktivt og kontinuerlig med å skaffe seg norsk teknologi og kunnskap for å utvikle og styrke sin militære kapasitet. For å lykkes, bruker de flere metoder mot norske virksomheter, blant annet ulovlig etterretning og spionasje. Hvordan jobber vi i PST med ikke-spredning og hva kan du gjøre dersom du tror at din bedrift er utsatt for et ulovlig anskaffelsesforsøk? André og Henning i PST gjester podkasten og forteller om ikke-spredning og eksportkontroll.


  Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST. 


  Et klipp er hentet fra NRKs nyhetssending 19. Mai 2021: https://tv.nrk.no/serie/nyheter/202105/NNFA41021521/avspiller 


 • 23.10.2021 06.58.15

  Tips- og informasjonshåndtering i PST


  Hva skjer med tips og informasjon som PST mottar? Gjest i studio er Arne Christian Haugstøyl, kontraterrorsjef i PST. Programleder er Martin Bernsen, seniorrådigver i PST.


  Vi er avhengig av god kontakt med befolkningen for å kunne avverge eventuelle terrorangrep mot Norge, trusler mot myndighetspersoner, spionasje eller spredning av masseødeleggelsesvåpen. Dersom du har tips kan du kontakte oss her: https://www.pst.no/tips-oss/


Vis alle